Maatjesdag

Spelend Sporten Maatjesdag
Op zondag 17 oktober 2021 organiseert Stichting Spelend Sporten (begeleid sporten voor mensen met een verstandelijke beperking) de maatjesdag in het Kalverdijkje in Leeuwarden.

Wat is de maatjesdag?
De maatjesdag is een middag vol sport, kunst en educatie voor mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Met als doel: nieuwe mensen te ontmoeten en hun wereld te leren kennen. Dit doe je het beste door samen actief bezig te zijn!

Waarom moet je komen?
De maatjesdag wordt een super gezellige, feestelijke, sportieve, leerzame maar vooral leuke dag. Je leert nieuwe mensen kennen. En je hebt gewoon een fantastische zondagmiddag.

Wat is er deze dag te doen?
Deze dag kun je samen met je maatje meedoen aan allerlei leuke workshops en sporten zoals: hiphopdansen, voetbal, op de  grote trampoline, badminton, basketbal, schilderen, muziek maken, nagelstylen, capoeira, korfballen, op het springkussen, op de familieschommel maar ook basketballen, dammen, schminken, servies pimpen, sjoelen, enz, enz.

 

Programma Maatjesdag:

13:00 uur   Deur openen en voorstellen aan je maatje.

13:15 uur    Opening

13:45 uur   Workshops en sporten.

15:45 uur   Disco, dansen en feesten.
16:30 uur   Einde

(De vrijwilligers worden om 10:00 uur verwacht voor de instructie, opbouw en lunch. Na 17:30 uur bouwen

we met alle vrijwilligers af en zijn we rond 18:00 uur klaar en is het tijd voor een hapje en drankje 🙂

Vrijwilliger:
Op deze dag ben jij het maatje van iemand met een verstandelijke beperking. Samen gaan jullie lekker sporten en leuke dingen doen. Plezier maken, gezelligheid en nieuwe mensen ontmoeten staat voorop! Op deze dag zul je verbaasd zijn van wat mensen met een verstandelijke beperking allemaal wel en niet kunnen. Je zult zien dat iedereen kwaliteiten heeft. Door kennis te maken wordt het omgaan met mensen met een beperking heel normaal.

Door samen actief bezig te zijn leer je
elkaars werelden kennen!

Deelnemer:

Op deze dag heb jij een maatje. Samen ga je deze dag allerlei leuke dingen doen.  Er is een ongedwongen sfeer, je mag overal aan meedoen maar niks hoeft. Want kennis maken, lekker sporten, lol maken en gezelligheid is het belangrijkste deze dag!!

 

Wanneer? Zondag 17 oktober 2013 van 13:00 tot 16:30 uur.

Waar?       Sportcentrum Kalverdijkje, Kalverdijkje 77a, in Leeuwarden.
Aanmelden? Stuur een e-mail naar: ijml4juli@hotmail.com, of brief naar: Spelend Sporten          Maatjesdag, Essenstraat 15, 8924 HC Leeuwarden. Je kunt ook bellen met Ingrid van der Molen 06-22717344 of 058-8442697.