Maatjesdag

Hieronder de foto’s van Maatjesdag 2023!!!
(Martin & Imco bedankt hiervoor)

 

 

 

 

===================================================================
           

Spelend Sporten Maatjesdag

Op zondag 22 oktober 2023 organiseert Stichting Spelend Sporten (begeleid sporten voor mensen met een verstandelijke beperking) de maatjesdag in het Kalverdijkje in Leeuwarden.

Wat is de maatjesdag?
De maatjesdag is een middag vol sport, kunst en educatie voor mensen met en zonder een verstandelijke beperking. Met als doel: nieuwe mensen te ontmoeten en hun wereld te leren kennen. Dit doe je het beste door samen actief bezig te zijn!

Waarom moet je komen?
De Maatjesdag is het evenement waarbij iedereen welkom is. Het is een super gezellige, feestelijke, sportieve, leerzame maar vooral leuke dag. Je leert nieuwe mensen kennen. En je hebt gewoon een fantastische zondagmiddag.

Wat is er deze dag te doen?
Deze dag kun je samen met je maatje meedoen aan allerlei leuke workshops en sporten zoals: hiphopdansen, voetbal, op de  grote trampoline, badminton, basketbal, schilderen, muziek maken, nagelstylen, capoeira, korfballen, op het springkussen, op de familieschommel maar ook basketballen,  schminken, servies pimpen, Boccia mmv  het DOV, sjoelen, enz, enz.

Er zijn geen eigen kosten aan verbonden en iedereen krijgt een aantal consumptiebonnen om samen gezellig een drankje te doen met wat lekkers erbij.

De accommodatie is gemakkelijk bereikbaar met eigen vervoer en het openbaar vervoer. In de accommodatie is alles goed bereikbaar voor iedereen, er zijn liften aanwezig.

Tijdens de Maatjesdag is er entertainment samen met Blije Bart, allerlei doe-activiteiten op sport en creatief gebied.

Deze activiteiten worden in samenwerking uitgevoerd met diverse organisaties en particulieren uit Friesland. Iedereen doet mee op vrijwillige basis,

De Maatjesdag is uitermate geschikt voor jongeren om kennis te maken met mensen met een (verstandelijke) beperking.

Men hoeft niet lid te zijn of te worden van Spelend Sporten om mee te kunnen doen aan deze Maatjesdag.

Je kunt je aanmelden voor verschillende functies/activiteiten:

*Maatje Deelnemers: ben jij iemand met een verstandelijke beperking en wil je graag meedoen, maar zelfstandig lukt het niet zo, meld je dan aan als maatje deelnemers, dan zoeken wij een vrijwillig maatje om deze dag samen met jou te beleven.

Programma Maatjesdag:

13:00 uur   Deur openen en voorstellen aan je maatje.

13:15 uur    Opening

13:45 uur   Workshops en sporten.

15:45 uur   Disco, dansen en feesten.
16:30 uur   Einde

(De vrijwilligers worden om 10:00 uur verwacht voor de instructie, opbouw en lunch. Na 16.30 uur bouwen we met alle vrijwilligers af en zijn we rond 18:00 uur klaar en is het tijd voor een hapje en drankje 🙂

Vrijwilliger:
Op deze dag ben jij het maatje van iemand met een verstandelijke beperking. Samen gaan jullie lekker sporten en leuke dingen doen. Plezier maken, gezelligheid en nieuwe mensen ontmoeten staat voorop! Op deze dag zul je verbaasd zijn van wat mensen met een verstandelijke beperking allemaal wel en niet kunnen. Je zult zien dat iedereen kwaliteiten heeft. Door kennis te maken wordt het omgaan met mensen met een beperking heel normaal.

Ook zoeken we nog wat vrijwilligers  die op zaterdag van 18.00 – 22.00 uur willen helpen met het opbouwen van de sporten en marktkraampjes.

Door samen actief bezig te zijn leer je elkaars werelden kennen!

Deelnemer:
Op deze dag heb jij een maatje. Samen ga je deze dag allerlei leuke dingen doen.  Er is een ongedwongen sfeer, je mag overal aan meedoen maar niks hoeft. Want kennis maken, lekker sporten, lol maken en gezelligheid is het belangrijkste deze dag!!

Wanneer? Zondag 22 oktober 2023 van 13:00 tot 16:30 uur.

Waar?       Sportcentrum Kalverdijkje, Kalverdijkje 77a, in Leeuwarden.

Aanmelden? Stuur een e-mail naar: maatjesdag@hotmail.com 

Groet, Ingrid & Ingrid